Zaandijk 1

Competitie

Mannen, 1, 4e klasse C

14 oktober 2017 14:00

Op een mooie zaterdagmiddag stond er weer een lokale kraker op het programma in Zaandam. De Racers tegen zvv Zaandijk. Twee teams met 0 punten tot nu toe, dus de punten zijn nodig. RCZ begon met een 4-3-3 opstelling met aanvoerder Imri in de spits. Coach Jordy wilde van begin af aan inzet zien van iedereen en zo geschiede. Het wedstrijdbeeld in de eerste helft was in het voordeel van RCZ. Zij hadden een licht veloverwicht en waren het gevaarlijkst. Zaandijk kwam af en toe dreigend eruit in de counter maar echt gevaarlijk konden ze niet worden. De goal viel dan ook voor RCZ na ongeveer 25 minuten gespeeld. Een voorzet vanaf links kwam plots voor de voeten van Jaimie (rechtsbuiten), hij twijfelde niet en schoot genadeloos hard binnen, wie had dat gedacht. Het wedstrijdbeeld veranderde na die goal niet en Zaandijk speelde vooral tegen zichzelf. De 2-0 werd gemaakt door Imri, een fantastische lob (L1+ O) van grote afstand vloog mooi in de verre hoek. Met deze stand leken we de rust in de gaan maar Zaandijk maakte nog een aansluitingstreffer. Een terechte ruststand 2-1.

In de rust kregen we een aantal tactische tips van Coach Jordy: niet inzakken, blijven voetballen en dus geen lange bal. Het mocht niet baten. Zaandijk zette vanaf minuut één druk naar voren en RCZ zakte volledig in tot de eigen 16 meter gebied. De eerste 35 minuten had RCZ niets in te brengen en was het prijsschieten op de goal van Leroy. Mede dankzij een aantal fantastische reddingen van Leroy en het engeltje op de lat en de paal kwamen we de eerste 35 minuten ongeschonden door. Sander kreeg het voor elkaar om RCZ weer wakker te schudden, met een fantastisch misplaatste trap richting de tegenstander in eigen strafschop gebied kreeg hij RCZ weer aan het voetballen. Het koste RCZ wel een penalty tegen en dus de gelijkmaker maar vanaf de aftrap gingen we ervoor. Een lange bal van Youri vloog over de verdediging van Zaandijk heen. Imri liep goed door en faalde niet 1 op 1 met de keeper, 3-2. Daarna ontaarde de wedstrijd in een rommelig zooitje. RCZ kreeg nog een vrije trap vanaf links. Imri draaide de bal in het strafschop gebied maar iedereen stond erbij en keek ernaar. De bal vloog in de verre hoek: 4-2 en een hattrick van imri. Dat was ook de eindstand na een teleurstellende tweede helft, maar wel de eerste drie punten van het seizoen. De weg omhoog is ingezet!

We vroegen coach Jordy nog om een analyse: “Jullie deden het zelf, jullie zakten volledig in”. Vragend naar de spits kwaliteiten van imri antwoordde coach Jordy: “Imri mag er dan drie gescoord hebben maar hij speelde verder een slechte wedstrijd”.  Man of the match is terecht keeper Leroy.