Datum

11 november 2017 9:30

Accommodatie

Onbekend

Hallo, even voorstellen, het MO11-1 team. Dit meiden team is een jaar gelden opgericht omdat er veel animo was van nieuwe leden, jonge meiden, die graag wilden komen voetballen. Samen met de meiden die al voetbalden kon er een nieuw team worden opgericht met als trainer en coach Mike Chow.

Eind van vorig seizoen afscheid genomen van 2 meiden en dit seizoen weer 2 nieuwe meiden mogen verwelkomen, waren ze klaar voor een nieuw seizoen.

Het team telt nu 11 meiden; Aaliyah, Dominique, Esmee, Eva, Faith, Izabella, June, Lenthe, Nova, Shavainly en Yaro. Meestal spelen zij 7 tegen 7 in een wedstrijd, dus er kan lekker gewisseld worden. De meiden hadden met wisselende uitslagen gespeeld, verloren, net verloren, bijna gelijk gespeeld en 1x gewonnen. De meiden weten steeds beter het doel te vinden en elk doelpunt van RCZ is er een.

Voor vandaag stond er weer een spannende uitwedstrijd op het programma, de 7de wedstrijd van deze competitie.

We moesten net als vorige week weer tegen ADO'20 en dit keer tegen het tweede meiden team. Vorige week was het spannend, dus vandaag zou er kans kunnen zijn op een overwinning. Onderleiding van Mike en Regillio, die dit seizoen erbij is gekomen als trainer/coach, waren de meiden er klaar voor.

In een fris windje stonden de ouders te kijken en moedigden de meiden aan.

De wedstrijd begon fel vanuit de kant van RCZ, met Nova op doel, die het al snel koud kreeg, omdat zij zoveel stil stond en weinig had te doen. Na 4 mooie kansen met een schot op doel, vloog door June het eerste doelpunt in de goal. De meiden waren dol blij. Maar focus was de opdracht. 3x was de bal over de middellijn gekomen door de tegenstander, maar Nova heeft geen bal hoeven tegen te houden want de verdediging was alert en schoot alles weg. Vlak voor rust kwam de 0-2. De meiden ging super blij de rust in. Wij, als ouders, waren apen trost. In de rust een wissel, Nova in het veld en Lente op doel. Er is nog geen echte keerster in het team, dus er wordt regelmatig gewisseld onderling.

Al snel in de tweede helft scoorde Nova de 0-3. De tegenstander had het moeilijk, want ze kwamen maar niet over de middenlijn heen. 0-4 door Aaliyah. Helaas had Lenthe nog niets te doen gehad. 0-5 gemaakt door Izabella. We wisten niet wat we zagen als ouders. Toch werd het nog even spannend, want in de laatste minuten kwam ADO toch nog met een schot op doel, maar deze vloog langs het doel. In de laatste minuut schoot Nova op doel, de keeper kwam mooi uit, schoot de bal weg, waardoor Izabella de bal onderschepten en op doel kon schieten en de 0-6 maakte. Vlak daarna het eind signaal. De meiden waren door het dolle heen, zo blij waren ze met hun 2de overwinning van dit seizoen, en wat voor een. Nog even de penalty reeks, waar Lenthe een paar mooie ballen heeft tegen gehouden, kon ze toch nog even aan het werk.

Vol blijdschap werd de overwinning gevierd in de kleedkamer.

De meiden werken hard, gaan onderling steeds beter voetballen, weten steeds vaker combinaties te maken en elkaar te vinden. De sfeer is gezellig en er worden langzaam vriendschappen gesloten en ook buiten het veld zien de meiden elkaar. Dat is fijn om te zien als ouder en merkbaar in het veld. We hadden 2 trotse trainers na afloop.