RCZ JO8-1

7 - 4

Ilpendam JO8-1

27 januari 2018 10:00

Tijdens de competitie hadden we een hele spannende partij gespeeld tegen Ilpendam JO8-1 die we met 4-5 winnend hadden afgesloten. Daarom na afloop nummers uitgewisseld met de coach. Dat kwam mooi van pas want trainen is leuk maar wedstrijden spelen is veel leuker. Op onze uitnodiging stond Ilpendam dus klaar zaterdagmorgen. Zij en wij hadden er zin in!
Omdat het een oefenwedstrijd was besloten we de opstelling eens helemaal om te gooien. Güven en Alim in de spits terwijl zij normaal gesproken meestal in de verdediging staan. We drukten de jongens op het hart goed van start te gaan want de laatste keer keken we met de rust tegen een 0-4 achterstand aan. Dat moesten we nu zien te voorkomen.
Die boodschap was aangekomen want onze jongens waren scherp vanaf de eerste minuut en het duurde dan ook niet lang tot Adam het eerste doelpunt maakte, 1-0! Helaas viel het tegendoelpunt kort daarna, 1-1. Onze jongens lieten zich daardoor niet van de wijs brengen. Het voetbal zag er goed en verzorgd uit en na mooie doelpunten van Livio, Adam en Thijs keken we tegen een comfortabele 4-1 voorsprong aan. Güven had zeker ook een doelpunt verdiend maar helaas lukte het hem met zijn afstandsschoten telkens nét niet.
Vlak voor rust wist Ilpendam nog een doelpunt te maken na een miscommunicatie tussen Thijs en Michael. Met 4-2 voorsprong floot Achmed voor rust en gingen we aan de limonade.
Na de rust een compleet ander RCZ. Waar we zo scherp waren in de eerste helft zakten we nu helemaal in. De mannen leken niet geconcentreerd, ballen kwamen niet aan en het spel speelde zich voornamelijk op onze helft af. Gelukkig is er dan na 10minuten de korte time out en konden we even overleg plegen met de mannen. Er werd gewisseld en met de meer traditionele opstelling begon het weer te lopen. Wie het vijfde doelpunt maakte ben ik even kwijt (sorry..) maar Maurits tekende voor nummer 6 en na het 4e tegendoelpunt van Ilpendam schoot Livio nummer 7 fraai binnen! De 7-4 is natuurlijk leuk maar vooral de manier waarop werd gevoetbald stemde mij tot tevredenheid. De individuele groei en de groei als team is zeker te zien. Ik ben trots op de mannen!
Traditioneel sloten we af met penalty's waarbij een compliment voor Michael die een hoop ballen wist tegen te houden. Al met al een hele leuke voetbalochtend. Dan merk je pas hoe je het voetbal mist tijdens de winterstop. Wat mij betreft kan de competitie niet snel genoeg weer beginnen!