Datum

10 februari 2018 8:45

Accommodatie

Onbekend

De competitie gaat weer beginnen en Kadoelen is onze eerste tegenstander. 2x eerder hebben we tegen hen gespeeld, 1x gewonnen, 1x verloren met altijd spannende partijtjes.
Het begon al vroeg, 1 graad in de plus en een heel dun laagje sneeuw op de zijkant van het veld. We waren gelukkig compleet want tegen deze tegenstander moeten we echt aan de bak.

We begonnen heel voortvarend met mooi voetbal en al snel kon Maurits, onze goaltjesdief, het eerste doelpunt maken. Heerlijk gevoel altijd om op voorsprong te komen, even de druk van de ketel.

Kadoelen liet echter zien dat zij ook een sterk team hebben en al snel viel de gelijkmaker. De spanning was terug in de wedstrijd.... Wat volgde was een periode waarin het redelijk gelijk op ging en na een mooie combinatie met Livio scoorde Adam de 2e voor RCZ! Sabir kreeg een harde bal in zijn gezicht en de wedstrijd werd even stil gelegd. Altijd vervelend maar met die kou extra pijnlijk. Gelukkig kon Sabir doorspelen.  Het vervolg speelde zich voornamelijk op de helft van De Kadoelen af en het derde doelpunt hing in de lucht. Thijs scoorde maar helaas werd het doelpunt afgekeurd. De keeper had de bal al vast en ondanks de zware teleurstelling van Thijs een terechte beslissing van onze spelbegeleider. Sabir was inmiddels helaas uitgevallen met klachten aan zijn been. 1 speler minder dus de conditie van onze jongens werd op de proef gesteld.  Kadoelen scoorde 2-2 en kort daarop tekende Thijs gelukkig voor 3-2 en werd er afgefloten voor rust.

Limonade time en een  u i t e r s t  geheime tactische bespreking volgde in de rust. Onze kleedkamer grensde aan die van de tegenstander en we konden luid en duidelijk horen dat hun coach niet echt tevreden was..... Dat beloofde wat voor de 2e helft.

Helaas waren we nu wat minder dominant en was Kadoelen de bovenliggende partij. Thijs schoot op doel en er ontstond twijfel. Volgens velen was de bal duidelijk over de lijn maar vanaf onze positie was het niet te zien of de keeper de bal nu voor of achter de lijn tegenhield. Achmed gaf Kadoelen het voordeel van de twijfel dus nog steeds 3-2 in ons voordeel. Ondanks de zeer sterk verdedigende bulldozer van ons team Alim (mijn complimenten, écht een hele goede wedstrijd) lukte het Kadoelen om de gelijkmaker te scoren. Ik stond echt wel even te balen want in mijn ogen moesten we dit gewoon kunnen winnen. Na de time out weer een wijziging in de opstelling, Güven als laatste man en Maurits en Adam in de voorhoede.  Als vanouds liep het weer en Maurits de verlosser scoorde vlak voor de tijd de winnende treffer, 4-3! Yessssss!!!!!

Heerlijk om zo de competitie te beginnen. De mannen waren vrolijk en gemotiveerd en speelden écht leuk samen. Een TEAMprestatie waar jullie trots op mogen zijn.

De traditionele penalty's waren een leuke afsluiter van een mooie voetbalochtend!
Volgende week OFC uit. Van dit team hebben we al 2x dik gewonnen maar je weet het, "resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst". We gaan lekker trainen met elkaar aankomende week en dan gaan we ons uiterste best doen bij OFC.