Onbekend

Zaterdag 10 maart.
Vandaag zijn De Kennemers uit Beverwijk onze tegenstanders.
Het weer is prima en er ligt een mooi kunstgrasveld voor ons klaar.
De tegenstander begint met een indrukwekkend professionele warming up. Bij ons ziet het er dan wat rommelig uit maar de jongens zijn opgewekt en staan gezellig een balletje met elkaar te trappen. Sabir is vanwege buikgriep helaas afwezig waardoor we maar 1 wissel hebben vandaag.

Wij trappen af en al snel blijkt dat de teams erg aan elkaar gewaagd zijn. Het is een oprecht spannend begin met kansen over en weer. Adam die woensdag jl. tot eigen teleurstelling niet wist te scoren opent de score, 1-0. Fijn om op voorsprong te komen maar lang genieten kunnen we niet want De Kennemers maken al snel de gelijkmaker. 1-1 doet recht aan de wedstrijd tot nu toe maar RCZ bouwt een hele mooie aanval op en na een fraaie voorzet van Livio scoort Adam zijn 2e doelpunt.  Heel mooi om te zien hoe die 2 elkaar weten te vinden in de wedstrijden en hoe daaruit mooie combinaties ontstaan.

Ook nu brengen De Kennemers de spanning volledig terug want al snel na het doelpunt van Adam scoren zij de gelijkmaker, 2-2. Thijs komt in de wedstrijd en Adam mag even op adem komen. Met Maurits en Livio in de voorhoede en Thijs op het middenveld blijft de druk bij De Kennemers liggen. Alim en Güven controleren uitstekend achterin.
Thijs weet het doel te vinden en de 3-2 is een feit. Het zou lekker zijn als we de rust met voorsprong in kunnen gaan, zeker voor de gemoedsrust van de coach, maar helaas. Na een ongelukkige uittrap van Michael belandt de bal pal voor de voeten van een speler van de Kennemers die ons doel fraai weet te vinden. 3-3, rust...

Heel veel aanwijzingen hoeven niet te worden gegeven want eigenlijk draait het team hartstikke goed. Dat we niet voor staan ligt aan het feit dat we een sterke tegenstander met een hele sterke keeper hebben. We drinken op het veld, in het zonnetje een glas limonade en stellen ons op voor de 2e helft.

Alim gaat even uitrusten waardoor Thijs en Güven samen de verdediging op zich zullen nemen.  Vanaf de aftrap zijn we dominanter dan in de 1e helft en het fraaie doelpunt van Livio komt dan ook niet als een verrassing. De Kennemers doen verwoede pogingen maar het overwicht ligt duidelijk bij RCZ  en Adam scoort zeer verdiend zijn 3e goal van deze wedstrijd. Met 5-3 hebben we een comfortabele voorsprong maar Thijs besluit dat het nog niet voldoende is en schiet met een hard schot het 6e doelpunt voor RCZ binnen. Hoewel de einduitslag anders doet vermoeden werd deze overwinning ons zeker niet cadeau gedaan. Met een opgewekt gevoel gaan we na de penalty reeks ook richting Zaandam.

Volgende week thuis tegen KFC, eerst nog even lekker trainen aankomende week.