ASC De Volewijckers JO8-2

Competitie

2e klasse 13

19 mei 2018 8:45

Vandaag de één na laatste competitie wedstrijd van het seizoen. Het is bewolkt, windstil en gelukkig droog. Voor vandaag hebben we Ryan en Joshua als invaller geregeld. Adam en Alim zijn afwezig en Güven is nog steeds helaas geblesseerd.

Livio en Maurits starten voorin, Thijs op het middenveld en Sabir en Ryan staan in de verdediging. Joshua die straks met zijn eigen team nog een wedstrijd moet spelen begint als wisselspeler.

De 1e 10 minuten van de wedstrijd zijn werkelijk niet om aan te zien. Er is geen enkele felheid in de duels, als men de bal verliest dan laat men het lopen, werkelijk geen schim van het team wat verleden week Fortuna voetbal les heeft gegeven. Gelukkig is Ryan achterin wel scherp waardoor scoren uitblijft maar ook hij kan niet voorkomen dat Buiksloot uiteindelijk toch het eerste doelpunt van de wedstrijd weet te maken. Thijs valt uit met een zere knie en Joshua neemt zijn plek in.

Tijd voor de time-out, dit moet en kan echt anders!

Hoe vinden jullie dat het gaat jongens? Nou, ze zijn het er wel over eens dat het niet zo lekker gaat. Er worden wat oplossingen aangedragen en we bespreken hoe het beter kan. De aftrap wordt genomen en de mannen zijn duidelijk wakker geworden. Binnen de minuut scoort Joshua de gelijkmaker. We zijn terug in de wedstrijd!

Maurits zet voor rust nog even aan en scoort met het grootste gemak 2 fraaie goals achter elkaar. 1 daarvan was middels een indraaiende corner, de specialiteit van Maurits. Met een geruststellende 3-1 voorsprong gaan we de rust in. In de kleedkamer vertel ik de jongens dat we van Buiksloot echt makkelijk kunnen winnen. Het team heeft 1 of 2 redelijke spelers maar is echt geen partij voor ons. Als we de eerste 10 minuten niet zo hadden geslapen dan hadden we nu dik voorgestaan. Daar zijn ze zelf ook wel van overtuigd en we gaan naar buiten voor de beslissende 2e helft.

Mede door het vele wisselen van keeper door Buiksloot en het af en toe inbrengen van teveel spelers op het veld is het een hele rommelige wedstrijd. Ook van onze kant geen fraai voetbal maar de doelpunten vliegen Buiksloot nu wel om de oren. Joshua scoort na een p r a c h t I g e voorzet van Livio zijn 2e doelpunt en brengt de stand op 4-1. Thijs geeft aan dat het wel weer gaat met zijn knie en wordt gewisseld met Joshua.

Thijs scoort direct 2 doelpunten achter elkaar. Dan is het de beurt aan Ryan die na een solo van achter helemaal doordringt tot het doel van de tegenstander maar door een misverstand met Thijs net niet tot scoren komt. Zonde Ryan!

Gelukkig lukt het Livio  wel en de stand is inmiddels 8-1 in ons voordeel.

De laatste 3 minuten van de wedstrijd breken aan. Sabir en Maurits zijn van positie gewisseld. Sabir voelt vast instinctief aan dat ik hem wil wisselen want hij drukt nog even zijn stempel op de wedstrijd door een doelpunt te scoren.  Een verdiende goal want diverse pogingen gingen er net niet in. Nu heeft hij eindelijk dat kleine beetje geluk wat soms nodig is.

Lang uitrusten als wisselspeler kon Sabir niet want Michael, onze keeper, gaf aan nodig een sanitaire stop te moeten maken. Die plek nam Sabir vliegensvlug in. Vlak voor het einde scoorde Joshua zijn 3e goal en wist daarmee de eindstand op 10-1 te brengen.
Met een tevreden gevoel gaan we nog even lekker penalty’s schieten.

Ryan en Joshua heel erg bedankt voor het invallen. Jullie hebben allebei een goede wedstrijd gespeeld. Maandag geen training vanwege Pinksteren maar woensdag staat er alweer een bekerwedstrijd op het programma. Hopelijk hebben we dan onze vorm terug want ik verwacht een stuk meer tegenstand dan vandaag. Tot woensdag!