Groep 5 05

25 april 2018 18:30

Woensdagavond 25 april, zonnig, 14 graden, heerlijk voetbalweer!
Alim en Michael zijn afwezig en Milan valt vanavond bij ons in.

Er staat wel een hoop wind wat het voor deze leeftijd niet makkelijker maakt. Tactisch besluiten we daarom eerst tegen wind te gaan spelen en dat blijkt inderdaad niet mee te vallen.  Krommenie heeft een goed team en onze mannen staan vanaf de eerste minuut zwaar onder druk.

Milan die als keeper begonnen is doet het écht geweldig en Güven speelt een wereldpartij achterin. Er zijn wel aanvallen van onze jongens maar een doelpunt blijft uit. Gelukkig weet ook Sporting ondanks vele kansen niet tot scoren te komen dus bij de eerste time out staat het nog steeds 0-0. We doen een wissel en ik druk de jongens op het hart te proberen tegendoelpunten te voorkomen. We hebben een paar spelers met een sterk schot en de wetenschap dat we straks voor de wind gaan spelen sterkt mij in de gedachte dat het wel goed zal komen. De 2e 10 minuten zijn we dominanter dan verwacht en het team gaat beter spelen.

Thijs wordt aangespeeld met een mooie diepe bal en maakt van afstand een sublieme goal, hard en hoog over de keeper, 1-0!!!!!! Yesssss, een goal voor rust, altijd lekker!

In de rust tijd voor limonade en met de trainerscursus in het achterhoofd vraag ik de mannen wat er in hun ogen goed en minder goed gaat. Zo komen we samen tot een nieuw strijdplan voor de 2e helft. Milan levert de keeperhandschoenen in bij Güven en met deze nieuwe opstelling vangen we de 2e helft aan. Probeer maar te schieten geef ik de jongens nog mee, vlak voor we het veld op gaan.

Kort na elkaar scoren Maurits en Milan een doelpunt en daarmee is de stand bij de time out een geruststellende 3-0.  Met wat bemoedigende woorden stuur ik de jongens het veld in voor de laatste 10 minuten en de strijd barst nu echt los. Sporting overheerst in deze fase en Güven, die een hele goede wedstrijd staat te keepen kan toch niet voorkomen dat Sporting de 3-1 en kort daarna 3-2 scoort. De spanning is weer helemaal terug in de wedstrijd en we zullen alle zeilen bij moeten zetten om de voorsprong te behouden. Milan weet helaas niet te scoren na een indrukwekkende solo en gelukkig weet onze verdediging op zijn beurt een 3e doelpunt van Sporting te voorkomen. Milan krijgt een 2e kans en dit maal is het raak, 4-2, we hebben weer wat lucht en de stress langs de kant neemt af.

Sporting blijft echter een niet te onderschatten team en na wat dromerig gedrag bij ons achterin weten zij het doel te vinden en scoren een mooie 4-3. Het zal toch niet....schiet door mijn gedachten, het zal toch niet....Thijs gaat eruit en Livio gaat rechtsback spelen.

Wat dan volgt is een aanval uit het boekje, prachtig samenspel tussen Milan en Adam en laatstgenoemde weet na een mooie voorzet van Milan de eindstand op 5-3 te brengen. Pffffffff daar zijn we heel goed mee weggekomen is mijn eerste gedachte na de wedstrijd.

Erg knap dat we deze wedstrijd naar ons toe hebben weten te trekken. Het was zeker niet onze sterkste partij maar als je desondanks weet te winnen dan kan ik daar alleen maar een groot compliment voor geven. Leuk dat er zo veel mensen stonden te kijken, allemaal dank daarvoor.