Competitie

Groep 5 1/2 Finale

26 mei 2018 10:00

Vandaag de halve finale van de bekercompetitie in Julianadorp.
Vanwege de geblesseerde Güven heb ik Yasin als invaller gevraagd. Het is een mooie, warme ochtend maar er staat redelijk wat wind op het open sportpark van JVC. terwijl we in de kantine staan te wachten komt er een bericht van onze keeper Michael. Hij is ziek en kan vandaag niet meespelen. Maurits is gelukkig bereid de eerste helft te gaan keepen en zo beginnen we de wedstrijd. Yasin en Adam staan in de spits en veiligheidshalve begint Livio in de verdediging. Al heel snel weet JVC tot scoren te komen en blijkt dat we niet echt grip kunnen krijgen op hun spel.
2 man van JVC blijven voorin hangen en met wind mee en onze relatief kleine keeper weet JVC met hoge ballen ons doel te vinden en kijken we met de rust helaas al tegen een 4-0 achterstand aan. Op zo'n moment merk je ook dat onze jongens dit seizoen in de 2e klasse te weinig weerstand hebben gehad. Een achterstand zijn ze helemaal niet gewend en het geloof in eigen kunnen lijkt weg te zijn.
Sabir gaat ons doel verdedigen, Maurits gaat achterin spelen en Livio schuift door naar voren.  Het gaat nu iets beter maar toch scoort JVC het eerste doelpunt van de 2e helft al snel gevolgd door een tegengoal van RCZ die er via een eigen speler van JVC ingaat. De opleving is van korte duur want ook in deze opstelling is JVC een maatje te groot.
Yasin weet via een vrije trap nog een mooi doelpunt te scoren maar dan is de stand inmiddels al 8-2. Enkele van onze jongens lopen boos en gefrustreerd over het veld en Alim moet ik zelfs even voor een afkoelperiode langs de kant halen. Het fluitsignaal klinkt en de wedstrijd is voorbij. Ik complimenteer onze jongens dat we zo ver gekomen zijn maar de teleurstelling overheerst zo kort na de wedstrijd. Het is heel jammer, ook ik had graag de finale gehaald maar het is niet anders. Verliezen hoort ook bij de sport en de wedstrijd werd uiterst sportief gespeeld en strak geleid door de uitstekende spelbegeleider van JVC. Niets op aan te merken dus. We feliciteren JVC met het behalen van de finale en wensen ze heel veel succes. Wij keren terug naar Zaandam, een ervaring rijker. Yasin enorm bedankt voor het invallen en jongens, nogmaals, het is heel knap dat we zo ver gekomen zijn. Volgend seizoen gaan we er weer vol tegenaan en voor dit seizoen hebben we nog 2 leuke toernooien op het programma staan.