RCZ JO13-2

Competitie

2e klasse 04

1 december 2018 10:30

Helaas verloren met 2-1, maar dat is zeker geen schande tegen de hoogst waarschijnlijke kampioen in de tweede klasse. Ze deden zeker niet onder voor dit team. De boys hebben gewoon een prima wedstrijd gespeeld. Was verleden week in Sloterdijk de inzet nog ver te zoeken, was iedereen nu gelukkig weer lekker fanatiek aan het voetballen. Er werd goed samen gespeeld en dat resulteerde al snel in een voorsprong van 0-1 door een mooi doelpunt van Erdem. Helaas maakten de Purmerenders er toch 1-1 van, ze staan natuurlijk ook niets voor niets bovenaan in de competitie. Kansen gingen over en weer, maar toch kwam uit een voorzet tijdens een  buitenspel actie van de tegenpartij de 2-1 voort. Helaas geen vlagger aan RCZ zijde, anders was er afgefloten en was dit doelpunt er niet gekomen. Hierbij dus nogmaals een verzoek aan de ouders om toch af en toe die vlag in de hand te nemen.

Daarna was het rust en in de tweede helft is er dus niet meer gescoord. Eigenlijk was RCZ in de tweede helft de bovenliggende partij met meer kansen dan de Purmerenders. Het was een leuke spannende wedstrijd om te kijken, waarin eindelijk het oude spel weer zichtbaar was van naar elkaar kijken en goed overspelen en er meer bovenop zitten.  Hou deze flow vast jongens, dan komt het vast goed na de winterstop en voorspel ik een hogere plaatst in de eindstand dan dit najaars seizoen.

Evengoed hebben ze het voor zo n nieuw team netjes gedaan in deze klasse. De eindstand is dan wel aan de lage kant, maar ze zijn zeker niet weggespeeld. De verloren wedstrijden scheelde meestal maar 1 doelpunt.  Dus al met al toch een knappe prestatie van deze boys. Volgende week nog  1 wedstrijd te gaan tegen de Zaandijkers en dan helaas alweer de winterstop. Daarna komen ze zeker met genoeg nieuwe kansen terug in dezelfde klasse en gaan we zeker weer leuke wedstijden van de boys zien. Wij hebben er alle vertrouwen in.