RCZ JO10-1

9 - 1

DEM JO10-2

29 februari 2020 10:30

Na 2 weekenden zonder voetbal werd het wel weer eens tijd voor een lekker partijtje. Tegen DEM hadden we in een eerdere wedstrijd een leuke pot gespeeld maar met 4-6 verloren. Voor ons reden om hen te vragen voor een oefenwedstrijd en de coach reageerde gelukkig positief.

Het weer was zaterdagochtend prima en het veld was ondanks de vele regen redelijk bespeelbaar. Jayleigh viel in bij de 10-4 die in Zaandijk speelde en zou later bij ons aansluiten. De geblesseerde Gijs nam de taak van keeper op zich want voetballen is in zijn situatie nog niet verstandig. Tot zover de informatie vooraf.

DEM kreeg de aftrap en onze jongens deden wat ik ze gevraagd had, constant kort dekken en veel druk op de tegenstander zetten. Al vrij snel wist Sebastiaan de score te openen uit een voorzet van Thijs bij een uitbal. RCZ had in deze fase compleet de overhand, moeiteloos wisten Asher en Arger alle aanvallen van DEM af te slaan en via hen verliep de opbouw naar voren relatief eenvoudig. Nu was het Thijs die na een mooie solo wist te scoren, 2-0. Onvermoeibaar gingen de mannen verder, Sebastiaan scoorde, nadat hij zijn tegenstander prachtig uitspeelde, nummer 3 en Elijah schoot nummer 4 in de touwen. DEM leek geen schim van het team waartegen wij de laatste keer zo’n moeite hadden. Time out. Van Jayleigh nog geen spoor dus in ongewijzigde opstelling gingen we weer het veld in. Wederom lag de druk op DEM, Thijs scoorde nummer 5 en na een scrimmage voor het doel wist Thijs opnieuw het net te vinden. 6-0 voorsprong inmiddels.

Elijah begon aan een solo. Dat hij als geen ander ‘een mannetje uit kan spelen’ weten we maar deze solo was van een ongekende schoonheid en na een vlammend schot op goal stond de 7-0 op het scorebord. Het RCZ publiek was uitzinnig van vreugde en vlak voor rust zetten Sebas en Thijs nog even extra aan. Na een goede combinatie tussen die twee kon Thijs de 8e inschieten en floot Bob voor rust. 8-0 voorsprong, heerlijk!

In de rust bespraken we de tactiek. Ik vroeg de mannen wat goed ging en wat beter kon en daar kwamen mooie antwoorden uit. Sebas vond het team slordig worden, iedereen wil scoren en daarom houden ze hun positie niet meer goed vast. De spijker op zijn kop wat mij betreft. Ook spraken we af wat minder vaak ‘lange ballen’ te spelen maar meer op te bouwen vanuit Gijs naar de backs en zo naar de voorhoede.

We kwamen zeer sterk uit de startblokken en Arger, die linksback was, wist een prachtige goal te maken. Dat was meteen het laatste wapenfeit van onze jongens want de tweede helft was van een totaal ander kaliber dan de eerste helft.  DEM scoorde ondanks het sterke keepen van Gijs en bracht de stand op 9-1. De time out kwam als geroepen.

Ik zag 5 knalrode hoofden (Gijs was nog zo fris als een hoentje) en wist dat de vermoeidheid toe begon te slaan. (Jay was er nog steeds niet dus we konden niemand wisselen)  In een ultieme poging nog wat extra goals te maken besloot ik Asher naar voren te schuiven en Sebas rust links achterin te gunnen. Arger had het daar onder controle dus het was in mijn ogen een veilige keuze.

Ook dit bracht helaas geen verandering. RCZ kwam nooit echt in de problemen maar we wisten ook geen kansen meer te creëren. Het eindsignaal kwam dan ook als een verlossing en de 9-1 eindstand is dik en dik verdiend! Vandaag is er gevochten als leeuwen en de eerste helft was een genot om naar te kijken. Maandag en woensdag lekker trainen en dan volgende week naar Vitesse 22 in Castricum. Daar hebben we het in het verleden tot nog toe altijd erg lastig gehad dus ik ben benieuwd hoe het ons daar dit jaar met de 10-1 zal vergaan.