30 augustus 2020 14:00

Accommodatie

Onbekend

Verslag in de Racer:

De Racers speelde wellicht voor het eerst in het bijna 100-jarig bestaan tegen Strandvogels uit Onderdijk bij Wervershoof.
Het winderige complex lag pal aan het IJsselmeer. In de 1e helft met wind tegen speelde RCZ met verzorgd voetbal de tegenstander van de mat. Vreemd genoeg bleef een treffer uit. Met de enorme wind mee was het in de 2e helft lastiger combineren, waardoor het overwicht
van RCZ verdween. Wel maakte Ramazan uit een knappe aanval de 0-1. Rick redde knap op één van de weinige gevaarlijke aanvallen van Strandvogels. De tegenstander speelde stevig, maar RCZ hield goed het hoofd er bij en speelde de 0-1 beheerst en verdiend uit.
Zondag speelt het 1e voor de beker tegen Sporting Krommenie, dat 2-2 gelijk speelde tegen VVA/Spartaan.

Verslag VoetbalinZaanstad:

Onderdijk- De kop is er af voor RCZ 1. Na diverse nuttige oefenwedstrijden waarin regelmatig prima werd gespeeld en ook goede resultaten werden geboekt, begon het echte werk vandaag voor de ploeg van Harry Volkers. Al wordt het bekertoernooi vaak gezien als een verlenging van de oefenperiode, het gaat wel echt om de punten. In deze eerste officiële wedstrijd sinds 8 maart dit jaar was Strandvogels uit Onderdijk de tegenstander van de Zaandammers. Het lukte de Racers zondagmiddag om eerste overwinning binnen te slepen daar waar het in de rust al met 0-1 leidde. Deze eindstand stond ook na de volle 90 minuten op het scorebord. Met tegenstanders Sporting Krommenie en VVA/Spartaan kan het in deze bekerpoule nog wel eens op de laatste speeldag aankomen. De Racers zijn in ieder geval prima uit de startblokken gekomen.
In dezelfde bekerpoule speelde in Krommenie Sporting K en VVA/Spartaan tegen elkaar. Het werd op het Provily Sportpark 2-2.