Competitie

Groep 1 07

29 augustus 2020 13:00

Het was een warm weerzien tussen alle vaste supporters op deze koude, vochtige middag in de kille coronatijd. We hadden elkaar al zo lang niet gezien…. Mooi om te zien dat naast alle ouders ook de opa’s en oma’s van de partij waren. Eindelijk weer eens  ‘onze’ meiden bewonderen op het groene gras en dan ook nog een Kalverderby, mooier kan niet, zou je denken....

Fenna was nog even aan het genieten in Griekenland, dus nam  Rick de honneurs voor haar waar. Het was zichtbaar dat de meiden al een tijdje geen echte wedstrijd meer hadden gespeeld. De meiden moesten elkaar echt weer even vinden tijdens het spel. Hercules was de eerste helft sterker. Tijdens een eerste aanval liep Megan, onze laatste vrouw, al een lichte blessure op, nadat ze de bal van Hercules kon overmeesteren.  RCZ kwam snel met een tegenaanval. Kirsten gaf een voorzet op Bo en zij had een mooi schot op doel, maar deze werd net tegengehouden. Vervolgens werd Fleur geraakt en het was dusdanig erg dat haar vader en coach Mark haar van het veld moest tillen. ‘Vrije trap’, dachten we aan de zijlijn, want ze werd toch getackeld??? Maar de jonge, vrouwelijke scheidsrechter besloot een stuiterbal. Een foute beslissing van de scheidsrechter, maar dat kan natuurlijk gebeuren als je een net beginnende scheidsrechter bent.

In het tweede gedeelte van de eerste helft voerde Hercules de druk op. Ze waren goed aanvallend aan het voetballen, hierdoor ontstond er bij RCZ een beetje paniekvoetbal. De spelverdeling was weg en er ontstond af en toe kluitjesvoetbal en de bal werd weggemaaid zonder te kijken. Hercules kwam weer op en door een miscommunicatie bij onze achterhoede konden ze de 1-0 maken. Bo had hierna nog een prachtige kans, maar werd neergehaald door de tegenpartij. Rust.  We hadden onze hoop gevestigd op de tweede helft, want het is niet de eerste keer dat RCZ dan een inhaalslag maakt. De tweede helft begon dan ook met een mooi schot vanuit het middenveld door Niki op doel, deze ging helaas naast. Vervolgens nam Isa een corner met prachtige precisie, Rana kon op doel koppen, maar de bal werd door de keeper eruit getikt. Deze actie bracht de nodige support op de tribune. Brooke nam nog een harde vrije trap op doel, maar deze ging naast.

Toen kreeg de wedstrijd een kantelpunt. De jonge scheidsrechter nam een paar keer foute beslissingen, waardoor het spel een negatieve wending kreeg. De speelsters raakten geïrriteerd en het spel werd steeds ruwer. Kirsten werd neergehaald, maar de scheids liet doorspelen. Nadat Kirsten nog een mooie kans had, kreeg zij een ellenboog in haar gezicht en ze schreeuwde het uit. Terwijl het spel werd stop gelegd en alle aandacht naar Kirsten uitging, ontstond er een relletje tussen RCZ en Hercules. Hierdoor kreeg Bo rood, maar de scheidsrechter liet Hercules gewoon op het veld staan, terwijl, zowel het ellenboogstoot incident, als het relletje daarna ook voor Hercules consequenties had moeten krijgen. Voor onze grensrechter Gerard, tevens vader van Kirsten was dit het toppunt en gaf aan niet verder te willen vlaggen. Mark ging achter hem staan en haalde zijn meiden van het veld. De wedstrijd zou nog een kwartier moeten duren, maar het was voor RCZ klaar! Kirsten ging met haar moeder naar het ziekenhuis en RCZ liep boos het veld af. Na de wedstrijd zag de scheidsrechter in dat ze een verkeerde beslissing had genomen door alleen Bo rood te geven. Besloten werd de rode kaart kwijt te schelden. Op papier is de wedstrijd gewoon uitgespeeld met een uitslag 1-0. Kirsten heeft de hele middag in het ziekenhuis gezeten en haar kaak was gelukkig niet gebroken of uit de kom.  Wel een flinke kneuzing en waarschijnlijk een stuk van haar kies af, waardoor ze aan de pijnstilling moet en vloeibaar en zacht moet eten. Sterkte Kirsten! Jammer dat de eerste wedstrijd zo verlopen is en hopelijk krijgen de komende wedstrijden een wat vrolijker karakter :-)