RCZ MO17-1

Competitie

1e klasse 01

19 september 2020 15:00

De MO 17-1 en de coaches krijgen altijd veel publiciteit, Nicole, de moeder van Isa filmt de wedstrijden, mijn persoon doet de verslagjes en vandaag was Sterre Sieraad, Fenna’s vriendin en RCZ-er, al vanuit de kinderwagen, ook present om voor haar opleiding Media, Informatie en Communicatie met het onderwerp ‘Sportheld’ Fenna te filmen. Het onderwerp Sportheld kun je op meerdere manieren interpreteren en Sterre koos voor Fenna en hoe zij onze meiden begeleid. Leuk hoor, we zijn benieuwd naar het resultaat Sterre!

In de kleedkamer werd besproken dat het team 4-3-3 ging spelen, mede omdat er zoveel goede middenvelders in het team zijn. Met de enorme muziekbox met keiharde muziek verliet het team de kleedkamer. Ik was getuige en de opzwepende muziek en samenhorigheid gaf een oppeppend gevoel. Ze waren er klaar voor.

De wedstrijd begon en al snel stond RCZ 1-0 achter…. Kolping Boys nam een corner en de bal glipte zo door Lynn’s handen heen en ging via de paal het doel in. Dit was balen, maar RCZ kwam al gauw terug met een paar mooie aanvallen. Krista wist een aantal spelers te passeren, maar helaas ging het schot naast. Brooke had een mooie vrije trap, maar deze ging ook achter. Robbin had een mooie voorzet op Kirsten, maar de bal belandde in de handen van de keeper. De tegenpartij kwam ook een paar keer op, dankzij de goede verdediging van Femke, Megan, Brooke en Krista en een paar prachtige reddingen van Lynn, bleef de 1-0 staan. Toen kwam Isa op, ze gaf de bal van ver een trap met een prachtige boog zo over de keeper heen 1-1. Heerlijk en al gauw kon ook Fleur scoren, maar dit doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Esmee kreeg een duw in haar rug en een vrije trap mee. Isa kon de bal prachtig voorgeven op Bo en Bo maakte koelbloedig de 1-2. Toen was het rust. Het was een warme nazomerse dag zo in september en de meiden zochten verkoeling onder de bomen. De wedstrijd was nog geen minuut hervat en onze meiden werden compleet verrast toen Kolping Boys de 2-2 maakte. Oeps, weer even de aandacht erbij. Niki was gelijk getriggerd en maakte met een strak schot de 2-3. Een pracht van een goal! Kolping Boys wisselde tegelijk 4 spelers om het tempo weer wat op te voeren. Lynn had nog een prachtige redding met een gigantische duik. Omdat het zo warm was, werd er een extra drinkmoment ingelast. Het vocht uit de gepersonaliseerde, gesponsorde bidons van Vonk Sloopwerken waren een waar geschenk. Even bijtanken! Fenna was een levende waaier en voorzag de meiden van een zuchtje wind. De wedstrijd begon weer en Kirsten had een trap op doel.
De bal ging via de lat er net weer uit. Zonde. Kolping Boys kwam weer met een snelle aanval. Onze grensrechter rende hard met zijn vlag mee, maar voorzag het polletje in het gras niet en viel ter aarde en moest vervangen worden door Gerard. Wat is het team toch gezegend met zoveel supporters, qua support, maar ook altijd bereid zijn een helpende hand te bieden!

Inmiddels was er in onze verdediging een gat gevallen en daar maakte de tegenpartij dankbaar gebruik van 3-3. De tegenpartij bleef druk zetten en kregen een aantal corners, hieruit kwam ook de 4-3. De aftrap werd genomen en de scheidsrechter gaf aan dat de wedstrijd nog 1 minuut zou duren. Helaas was het voor onze meiden niet meer haalbaar om nog te scoren. Wat is dat toch altijd vreselijk om zo in de laatste minuut te verliezen, maar ja volgende week op herkansing. Goed gespeeld meiden!