10 oktober 2020 10:30

Accommodatie

Onbekend

Om alle koppen weer dezelfde kant op te krijgen, hadden de coaches een superleuke teambuildingstraining georganiseerd en met resultaat, want onze meiden kwamen vol goede moed en positieve vibes het veld op. Het weer zette dit tafereeltje kracht bij, want de zon begon te schijnen op het moment dat zij het veld betraden en dit na de hozende regen begin van deze ochtend. Dit alles voorspelde niets dan goeds!

De vaste supporters hadden een mooi alternatief bedacht om toch de wedstrijd te kunnen aanschouwen en volgens mij was het  voor het eerst dat er een wave op de parkeerplaats gedaan werd J. Mooi om te zien en natuurlijk kun je je ouders wel eens achter het behang plakken vanwege de goedbedoelde adviezen, maar deze support is natuurlijk om te koesteren. Zeker weten dat jullie hier later met een glimlach aan terugdenken….

De meiden uit Bovenkarspel waren, vergeleken met ons team, weer enorme lange meiden. Eén stap voor hen is drie stappen voor onze meiden, maar omdat bijna alle persoonlijke duels door RCZ werden gewonnen, kon Bo binnen 5 minuten de 1-0 scoren. Een mooie trap van buiten het strafschopgebied zo onder de lat en boven de keeper heen. Fleur liep de longen uit haar lijf en had een paar gevaarlijke acties. Onze achterhoede stond als een huis te verdedigen en alle ballen werden linea recta weer naar de voorhoede geschoten. Het tweede doelpunt was een beauty. Niki, die geweldige corners kan nemen, gooide de bal voor het doel en Reese kon de bal beheerst in de linkerhoek tikken 2-0. Dolblij liep zij met haar teamgenootjes weer naar de eigen helft.

Wat opviel was dat de meiden gedurende de wedstrijd elkaar positief aan het coachen waren. Als feedback werd er ‘jammer’, ‘sorry’ en ‘goed geprobeerd’ gegeven en dit was een verademing met de LMNNh  van de afgelopen wedstrijden. Het derde doelpunt was een voorzet op maat van Isa op Bo en zij scoorde via de lat 3-0. De 4-0 was een mooi ‘zussensamenspel’. Niki nam de corner en Bo nam de bal in één keer op haar slof en tikte in. De ‘oohs’ en ‘aahs’ van bewondering kwamen van de zijlijn. Toen floot de scheids voor rust af. De meiden genoten weer van een bak fruit van Isa’s oma en een teamgenootje riep dat dit altijd het beste moment van de wedstrijd is en de ander zei: “Isa, je moet er echt één scoren voor je oma!”

In de rust hoorde ik de supporters van de tegenpartij over ‘bejaardenballen’ en ‘ziekenhuisballen’ praten, KGB liep vandaag niet lekker, terwijl ze vorige week maar 2-3 van de koploper Volendam hadden verloren en nu werden ze in de pan gehakt, terwijl wij 9e in de competitie staan.

De meiden gingen weer fris en fruitig het veld op en Bo wist vlak na de rust de 5-0 te scoren. Ons spel liep goed. Er waren nog meer kansen op doel, van o.a. Kirsten en Isa, maar deze bleven onbenut. Halverwege raakte de keeper van de tegenpartij geblesseerd en moest het veld verlaten en werd vervangen door een speelster. Meiden, even een tip:  Als dit weer eens gebeurd, probeer dan zoveel mogelijk op doel te schieten, want vaak is deze keeper minder balvast en kun je nog meer scoren. Verder stonden al onze meiden goed te voetballen, er werd goed samengespeeld en mede hierdoor kon Fleur de 6-0 kon maken. Vlak hierna klonk het eindsignaal. De eerste overwinning van dit seizoen is binnen. Keep up the good spirits!