De Wherevogels (zon)

Competitie

4e klasse B

20 september 2020 14:00

Ons 1e elftal is de competitie goed begonnen met een daverende 5-0 overwinning op Wherevogels. Een oppermachtig RCZ had in de 1e helft moeite met het vinden van de goal, ondanks vele kansen. De veelvuldig vlaggende grensrechter van Wherevogels maakte het er niet makkelijker op. Aan het eind van de 1e helft kreeg Jeremy het op zijn heupen en scoorde in een tijdsbestek van enkele minuten drie keer. Door deze hattrick gingen we rusten met een ruime 3-0 voorsprong.

In de 2e helft een zelfde spelbeeld. RCZ ging op zoek naar meer goals en Wherevogels bleef aan het verdedigen. Onze verdediging werd daardoor vrijwel niet getest en ging volop mee in het aanvalsspel. Dat zal niet bij iedere tegenstander kunnen. Uit een prachtige aanval maakte Jordy de 4-0 en Lex maakte voor RCZ zijn eerste competitiedoelpunt, 5-0.

Volgende week uit naar Knollendam, dat ook zijn eerste (uit)wedstrijd won. Van onderschatting kan daarom geen sprake zijn. Een scherp RCZ moet in staat zijn daar een goed resultaat te kunnen halen.