Mannen zondag, 1, 4e klasse E

11 december 2016 14:00

Scheidsrechter

Paul, J.W.

Hedenmiddag op een somber Jagersveld ontvingen wij het Amsterdamse Swift, dat op de één na onderste plaats stond. Wat zal het hedenmiddag worden? dacht ik bij mezelf , want bij verlies dan stonden wij op die plek en bij winst konden we even adem halen. Het begin was hoopvol, we hadden aanvallende intenties dus dat was al hoopvol, de kunst was alleen om de kansen te benutten. Het eerste schot dat werd afgevuurd was van Oda maar helaas net over. Voor ons doel kwamen enkele hachelijke momenten door verkeerd uitverdedigen. Jongens waak daarvoor, wacht niet te lang met wegschieten als een aanvaller van de tegenpartij op je afkomt en niet door het midden uitverdedigen want daar schuilt juist het meeste gevaar in. Toch kwamen we vlak voor rust op voorsprong. De nummer vijf van Swift verspeelde de bal aan Oda,  deze gaf door aan Bennie die met een schuiver in de hoek de keeper van Swift passeerde: 1-0. Eindelijk eens een thuis-doelpunt voor de trouwe supporters. Na rust het zelfde spelbeeld, een aanvallend RCZ, maar niet veel kansen kunnen afdwingen. Toch ineens werd Mousa gelanceerd, deze meteen door aan Tom, die iets te lang wachtte maar toch binnen schoof: 2-0.  Wat een weelde op ons thuiscomplex! Maar de vreugde was van korte duur want een paar minuten later een cornerbal voor Swift en daaruit kon de vrijstaande middenvoor van Swift gewoon inkoppen: 2-1. Dus dat wordt weer billen knijpen dacht ik bij mezelf en moest dan ook even later van de zenuwen even aftappen en tijdens dat gebeuren hoorde ik gejuich van de RCZ aanhang en wist dus dat het 3-1 was. Bij navraag buiten bleek dat Mert hem voor had gegeven en Bennie hem tegen de touwen had gewerkt. Jongens, vorige week de eerste uit nederlaag en vandaag de eerste thuisoverwinning. Al was het voetbal niet erg mooi , maar de drie punten zijn binnen en een klein beetje lucht.
Jongens bedankt Zeer Vele Trouwe Supporter(S)