Wherevogels De JO10-5

Competitie

Onder 10 zaterdag, JO10-2, 2e klasse 12

10 september 2016 12:00

Zo op het eerste gezicht lijkt de tegenstander qua lengte groter wat gelukkig niet meteen indruk maakt op ons team. Het fluitsignaal klinkt en de eerste minuten is het weer even aftasten en kijken hoe de tegenstander speelt, maar ook waar je teamgenoten staan. Onze jongens spelen met een goede inzicht en spelen op de bal. Het hele spel door weten ze netjes de bal "af te pakken" van de tegenstander, er goed tussen te staan bij passes waardoor ze weer in bal bezit komen en spelen ze goed samen waardoor er mooie goals gemaakt worden.

In de eerste 5 minuten krijgt Paco, onze kleine maar dappere keeper, al een aantal aanvallen op zijn doel die hij keurig weg weet te werken door goed uit zijn doel te komen. Je kan zien dat hij het leuk vindt om te keepen en is ook heel alert, komt goed uit zijn doel wanneer dat moet. Hij zorgt ervoor dat De Wherevogels niet voor komen te staan. RCZ is ook aanvallend, maar weet ook nog niet te scoren.

Mareno krijgt een poging op doel maar de verdediging komt er goed tussen. Liam en Devaughn en Anil krijgen ook wat pogingen die helaas niet tot een doelpunt leiden. De Wherevogels krijgen ook vanuit een corner een mogelijkheid tot scoren waardoor het erg spannend voor ons doel wordt, maar Paco is scherp en weet het doelpunt te stoppen.
De samenwerking is sterk, Fedde, Beau en Mareno weten vanuit het midden Devaughn, Anil en Liam goed aan te spelen. En achterin zijn Don en Noah onze beschermers van ons doel en Paco. Zij houden de bal goed bij het doel van RCZ weg ook al zijn er soms corners die tot spannende momenten leiden.
Dan breekt RCZ ineens uit en Liam krijgt de mogelijkheid om te scoren, mist maar scoort in de rebound 1-0. En kort daarna krijgt hij de kans om alleen op het doel af te gaan en scoort 2-0 via de binnenkant lat. Ze hebben duidelijk de smaak te pakken!
Devaughn speelt na een voorzet de bal keurig schuin het doel in, 3-0. En zo blijft het tot aan de rust. Mareno probeert er nog een te scoren, maar helaas is de keeper er op tijd bij.

In de tweede helft pakt Mareno zijn laatste actie van de eerste helft meteen werd op, gaat alleen op het doel af en scoort mooi links boven in de hoek. Mooi verjaardags cadeau voor je Mareno! 4-0 voor RCZ.
Dan gaat het wat over en weer....er is een kleine blessure bij De Wherevogels maar dat lijkt niet ernstig gelukkig.
En ineens komt RCZ weer als een speer in de aanval na wat overspeel balletjes en Devaughn scoort 5-0!
RCZ is veel voor het doel van De Wherevogels te vinden, Beau krijgt een paar kansen maar ze gaan er helaas niet in. De keeper van De Wherevogels is heel alert en weet ook veel ballen te stoppen. Dan sprint Fedde ineens alleen weg en komt mooi voor doel maar scoort helaas niet. Jammer want het was een goede actie Fedde! En zo krijgt hij later nog een poging, weet een aantal tegenstanders te omzeilen maar de bal valt jammer genoeg niet in het doel.
Dan breekt iemand van De Wherevogels uit, komt alleen voor ons doel en weet Paco te passeren met een mooi schuin schot in het doel, 5-1.
RCZ bouwt de aanval de hele wedstrijd keurig op met elkaar. Beau krijgt de bal mooi aangespeeld en scoort 6-1. Verdiend na een aantal goeie pogingen van hem eerder in de wedstrijd.
Devaughn en Mareno gaan samen op doel af en Devaughn probeert het maar de keeper is er goed bij. Het blijft over en weer een spannende wedstrijd, ook al staan ze goed voor met 6-2. De Wherevogels geven het duidelijk niet op waardoor het een leuke, spannende wedstrijd is.
De Wherevogels weten het nog 6-2 te maken vlak voor het eind signaal. En RCZ  probeert het ook nog, Devaughn schiet hard op het doel maar mist helaas.

De stand blijft 6-2 en de jongens kunnen trots zijn op deze prestatie. Mooie wedstrijd mannen, bedankt!