Datum

3 september 2016 8:30

Accommodatie

Onbekend

Na nog maar 1 week training zijn de jongens er toch duidelijk klaar voor om een wedstrijd te spelen. In alle vroegte  (8.00u) staat iedereen fris en fruitig op het veld ;-). Met (voorlopig) 3 nieuwe jongens in het team,  Devaughn, Don-Amour en Anil gaat het merendeel oude F 3 positief en sommigen wat zenuwachtig het veld op. In de eerste helft gaat RCZ meteen goed in de aanval, het lijkt of ze al veel langer met elkaar samen spelen. De "nieuwe" jongens trekken het spel lekker naar voren. Er wordt goed overgespeeld naar elkaar en goed gekeken waar medespelers staan. Fedde is erg scherp op de bal vandaag, onderschept meerdere keren mooi de bal en weet hem ook goed af te geven. Devaughn weet vaak los te komen van de tegenstander maar scoren lukt helaas niet elke keer. Maar de aanvallende houding en de goede verdediging brengt RCZ op een 2-1 voorsprong bij rust. Beide doelpunten zijn door Devaughn gescoord.

In de tweede helft staat het helaas als vrij snel 2-2. Je merkt dat ze weer even tijd nodig hebben om scherp te worden en bij sommige mannetjes zie je al wat moeheid. Alles al in de eerste helft gegeven. Maar het is een spannende over en weer bij elkaar voor het doel maar de bal valt steeds maar niet in het net. Zo wordt het een spannende nagelbijtende tweede helft. Waarbij over en weer kansen gecreëerd worden maar de doelpunten steeds niet vallen. Gelukkig ook niet bij de tegenstander :-). En dan ineens is het 3-2 voor RCZ! Mooi samenspel zowel voor als achter in het veld en Liam die uiteindelijk weet te scoren. Maar OFC denkt net zo en na een paar minuten is het 3-3. En dan heeft OFC net meer strijdkracht aan het eind en een paar minuten voor het fluitsignaal breekt OFC uit en komt iemand vrij voor het doel van RCZ en wordt het 4-3. RCZ geeft echt niet op en stuift op het doel van OFC af wat een aantal spannende momenten (vooral voor de ouders) oplevert maar het blijft 4-3. Het was een mooie, leuke en vooral spannende eerste wedstrijd!