RCZ 35+1

Competitie

Mannen 35+ zaterdag, 35+1, 1e klasse 09

8 oktober 2016 15:30

Hedenmiddag gingen wij via Wijkermeer polder richting Beverwijk om daar Jong Hercules te bestrijden op een voor ons weer later tijdstip dan anders het geval is. Na een warm welkom voor onze grensrechter de heer J. Laan door iemand van Jong Hercules begonnen we om om even na half vier aan de wedstrijd. Een compleet RCZ ging heel voortvarend van start, binnen een paar minuten al twee kansen voor ons, maar geen doelpunten. Ook niet na een goede voorzet van Peter op Remco. Deze schiet hoog over. Even later een pass van Mark op Peter. Deze legde weer terug op Frank, maar deze schoot op de voet  van de uitstekende keeper van Jong Hercules. Nog geen twee minuten later weer een knappe voorzet van Peter op Michael{O} maar deze knalde snoeihard op de lat. Het wordt eentonig, maar Peter brak weer over links door, maar diens voorzet wist de keeper via grabbelen en grollen toch in zijn handen te krijgen. Het werd hierna steeds meer frustrerend voor ons dus gingen we het maar eens vanaf afstand proberen. Een schot van Frank maar in de handen van de keeper. Een voorzet nu vanaf rechts van Michael{J} maar werd ook niet benut. Het enige wat ik kan vermelden over Jong Hercules is dat zij nauwelijks over de middenlijn kwamen en zich volledig moesten beperken tot verdedigen en Arno zich voor rust alleen behoefde in te spannen voor twee terugspeelballen en twee achterballen. Zodoende gingen we met de brilstand rusten. Na een kwartier spelen in de tweede helft de eerste corner voor Jong Hercules en ik zei tot mijn mede supporters Sabrina en Christa let op deze zal er toch maar ingaan en wat denkt u lezers van dit verslag? Een minuut later lag hij erin, welgeteld na een uur spelen 1 aanval, 1 corner en 1-0 achter, wat een domper. De beide coaches grepen in. Jos kwam erbij op het middenveld. Drie minuten na de wissel brak Michael{O} door en gaf een knappe lob over de keeper heen, maar deze wist hem toch via zijn vingertoppen over te tikken. Vijf minuten na de 1-0 een pass van Frank op Michael O} en deze wist nu wel te scoren {eindelijk}1-1. Nu brak het laatste kwartier aan. Zou het een Zaans kwartiertje worden? Jawel, in de eerste minuut daarvan stoorde Peter goed, ging door en gaf hem netjes af op Michael{O} en dat betekende 1-2. Wat een opluchting was dat. Even later na weer goed stoorwerk op het middenveld de bal naar Michael{O}. Deze legde hem netjes af op Peter en deze scoorde nummer drie: 1-3. Nu was de weerstand helemaal gebroken van Jong Hercules en het verhaal wordt een beetje eentonig maar even voor tijd weer een pass vanuit het midden op Michael{O} ,deze kapt zijn man uit, legt hem af op Peter en deze scoorde de 1-4. Hierna nog een klein incidentje met onze grensrechter de heer J. Laan die in botsing kwam met de rechtsbuiten van Jong Hercules daar onze grensrechter iet wat te ver in het veld stond foei!!!!. Al met al een knappe overwinning en een zeer sportieve wedstrijd.