Beemster JO11-1

Competitie

Onder 11 zaterdag, JO11-1, 2e klasse 02

1 oktober 2016 12:00

Door drukke bezigheden elders waar de aanwezigheid van uw reporter zaterdagochtend vereist was, werd noodgedwongen de eerste helft door mij gemist. Gelukkig was er voor een uitstekende plaatsvervangster gezorgd, waardoor er toch een verslag van de eerste helft kon worden opgetekend en ik u, dankzij de charmante assistente, toch een volledig wedstrijdverslag kan doen toekomen.

De wedstrijd begon ruim tien minuten later, omdat er helaas geen scheidsrechter aanwezig was. Gelukkig werd er een vrijwilliger gevonden, die de wedstrijd vervolgens sportief en professioneel leidde. Hulde voor deze redder in de nood!

De Racers van de JO11-1 moesten aantreden tegen de hekkensluiter Beemster. Het was voor het team een rare entree in deze competitie: vorige week de eerste wedstrijd tegen de koploper, deze week de tweede wedstrijd tegen de ondersten. Wat zou de wedstrijd brengen?

Vanaf het moment dat de scheidsrechter floot voor het begin van de wedstrijd, was het RCZ dat de klok sloeg. De Racers gaan vol de aanval in, wat resulteert in schoten op doel van Kerim, Boyd en Jasper. Uit een hoekschop weet Kerim (toch niet één van de grootsten van het team) de bal te koppen, maar z’n kopbal gaat naast. RCZ blijft onverdroten aanvallen. Na een één-tweetje met Joris, gaat Boyds schot over. De doelpunten blijven vooralsnog uit, maar de druk op het doel van Beemster is hoog.

Dan vindt Kerim dat het lang genoeg heeft geduurd en op een voorzet van Angelo opent Kerim de score: 1-0. Goed voorbeeld doet volgen denkt Boyd, maar zijn schot wordt gepareerd en Kerim kan het in de rebound net niet afmaken. Dat de keeper van Beemster hele lange vingers heeft (of grote keepershandschoenen) weet Jasper sinds zaterdag ook, zijn schot wordt maar net met het topje van z’n vingers door de Beemsterkeeper uit z’n doel gehouden.

De aanvallen van RCZ volgen elkaar in rap tempo op. De mannen weten elkaar goed te vinden. Op aangeven van Fons, maakt Kerim het met buitenkant voet af, 2-0. Dat keeper Thomas nog niet in het verhaal is voorgekomen, komt omdat Beemster niet tot zijn doelgebied kan komen. Als ze een aanval opbouwen, wordt die wreed verstoord door Jasper of Sem. Echt gevaarlijk wordt het niet in de eerste helft.

De Racers daarentegen blijven offensief spelen. Er zijn kansen voor Jasper en Fons, en Kick kopt op een voorzet van Fons maar net over. Dan is er mooi combinatievoetbal tussen Angelo en Sem, waar Sem uit weet te scoren, 3-0! Er vallen deze ochtend ook fraaie individuele acties te bewonderen, zoals bijvoorbeeld een panna van Max.

Ik heb geen idee wat Jordy en Oda in de thee van de mannen van JO11-1 hebben gedaan, maar na de rust lijken ze ontketend. Binnen de kortste keren staat het door Kerim 4-0, de keeper grabbelt op een schot van Fons, waarna Kerim het af maakt. En door Max 5-0, die een meesterlijke voorzet op maat van Fons, bijzonder fraai in de kleine hoek weet te krijgen. En of het in die paar minuten nog niet genoeg is, verovert RCZ vanaf de aftrap de bal, waarna Kerim de keeper poort, 6-0.

Het spel van de Racers ziet er goed uit. Er wordt goed samengespeeld, de ruimtes worden opgezocht én benut, de diepe passes van Boyd en Kick komen op maat aan. Het is genieten in het zonnetje voor het toegestroomde publiek. Dan breekt plots Beemster uit, maar Thomas heeft z’n concentratie weten te behouden en redt adequaat. Beemster blijft het proberen, want even later krijgen ze een hoekschop. Helaas voor hen weet Thomas met een katachtige reflex de bal te onderscheppen.

Aan de andere kant krijgen de Racers ook een corner. Boyd zet voor en Fons, die ontzettend vrij staat bij de tweede paal, weet wel raad met zo’n buitenkans en maakt de 7-0. Het is te prijzen dat Beemster zich niet neerlegt bij de stand. Er is een tijdje druk op het doel van Thomas, maar Sem weet weg te werken en Thomas blokt een afstandsschot met de borstkas, waardoor de kansen verkeken zijn.

Na een mooie aanval, waar goed over- en áfgespeeld wordt, scoort Angelo de 8-0. Beemster krijgt nog een hoekschop, maar als het daaruit volgende schot op de paal stuit, lijken de Beemstermannen het op te geven. Angelo benut de counter, maar stuit op de keeper. Hierna volgen achter elkaar kansen voor Kerim, Kick en Angelo. De Beemster defensie lijkt moegestreden.

Het negende doelpunt bevestigt die indruk. Angelo geeft vanaf de cornervlag voor, zijn schot belandt in de handen van de keeper, die de bal niet onder controle krijgt en zo glipt de bal toch het doel in. Eindstand: een eclatante 9-0 overwinning! Resultaat: 10 springende mannetjes, 2 glunderende coaches, een berg blije supporters en een geslaagde zaterdag.

Mannen, wat groeien jullie ontzettend snel, het is een genot om naar jullie te kijken. Volgende week om half elf uit in Midwoud (ja, ik heb even moeten opzoeken waar zich dat bevindt), het klinkt ver, maar het is slechts 35 minuten de A7 af, dus wat houdt u aanstaande zaterdag tegen? Een uitgesproken kans om het weekend met een lekker potje voetbal te beginnen. Wat wil een mens nog meer?