RCZ JO11-1

-

ADO '20 JO11-1

5 november 2016 12:00

Om volstrekt onduidelijke redenen had de JO11-1 de afgelopen twee weekenden vrije speelrondes. Gelukkig wist coach Jordy oefenwedstrijden te organiseren, zodat het team toch enig wedstrijdritme zou houden. Afgelopen weekend had zelfs een druk programma: zaterdag oefenen tegen ADO ’20 uit Alkmaar en zondag een voorwedstrijd voor de wedstrijd van het eerste.

Vol goede moed begonnen de heren van JO11-1 aan de wedstrijd tegen ADO’20. Een hoofdklasser. Al snel bleek dat de Racers daar toch wel van onder de indruk waren. En dat terwijl als de mannen gewoon in goeden doen zijn, ze zich met de beste teams kunnen meten (vindt deze absoluut objectieve verslaggever). Er werd drie keer 20 minuten gespeeld en door de vochtige weersomstandigheden bleef de rust beperkt tot twee korte peptalks op het veld.

Maar dat “hoofdklasser” had zich stevig vast gebeiteld in de koppies van de Racers. ADO’20 ging vanaf het fluitsignaal voortvarend van start. Van enig aftasten was totaal geen sprake, de mannen van de JO11-1 moesten meteen hard aan de slag. Thomas werd gelijk getest door de Alkmaarders, maar hield stand. De counter van Kerim en Max belandde bij Fons, maar diens sluwe lob eindigde op de paal.

Toch is het ADO’20 dat de overhand heeft. Via een mooie kopbal van een vrij staande man wordt het 0-1. Niet veel later trekt Kerim de score weer gelijk. Jasper geeft een fraaie voorzet over de lengte van het veld op Kerim, die de bal direct uit de lucht aanneemt en scoort, 1-1. Even later krijgen de Racers een vrije trap randje 16, Kick positioneert zich achter de bal, maar z’n schot gaat helaas over.

Over de volgende 20 minuten kan ik kort zijn, we begonnen met 1-1 en we eindigden met 1-6.

Aan Jordy en Oda de nobele taak de mannen weer scherp te krijgen voor de laatste 20 minuten. Het lijkt erop dat de peptalk werkt, want Kerim heeft een rush richting het doel van de tegenpartij, wint het duel met de keeper en scoort, 2-6. Hierna volgen nog wel wat kansen voor RCZ, onder andere van Boyd (voorlangs op de paal!) en Kerim (schot geblokt), maar ADO’20 is het team dat het spel dicteert.

Op het middenveld proberen Joris en Sem de aanvallen van de Alkmaarders te verstoren, maar ADO’20 is RCZ telkens net een stapje voor. Ze zijn feller op de bal en feller in de duels. De Racers wachten te lang met de bal aan nemen, waardoor de tegenstander er telkens tussen kan komen. En er staat te vaak een mannetje uit Alkmaar vrij. Zelfs aanvaller Angelo is nodig in de verdediging, omdat ADO’20 de druk blijft opvoeren.

De wedstrijd eindigt in een 2-9 nederlaag voor de Racers. Ik heb een vermoeden dat een hoop spelers van de JO11-1 gewoon hun dag niet hadden. Ik heb ze wel eens harder zien rennen, feller zien voetballen en meer zien lachen. De mannen waren er zelf ook mee aan, want ik heb ze niet eerder zo te neergeslagen van het veld zien komen. Gelukkig was het maar een oefenwedstrijd. Kop op jongens! Elk nadeel hep se voordeel: de slechtste wedstrijd van het seizoen, hebben jullie nu al gespeeld.