Purmerland JO10-3

Competitie

Onder 10, JO10-2, 3e klasse 04

23 september 2017 10:15

Zaterdagochtend, we maken ons op voor de eerste wedstrijd van het seizoen. Deze keer nog geen voetbalkleding aan, maar in een gewone broek: ze worden dit jaar gesponsord en er ligt een pakketje voor de kids klaar bij RCZ. We zijn heel benieuwd….

Bij de kleedkamer aangekomen ligt er per nummer een tas klaar, de jongens mogen zelf kiezen met welk nummer ze het beste kunnen spelen. Dat beloofd dus wat voor komend seizoen. In de tas een wedstrijdoutfit, maar ook trainingspak en warme windjas. Echt heel gaaf. De jongens zijn er heel erg blij mee. Vervolgens omkleden en het veld op.

Er wordt begonnen met een warming-up. Ze hebben er zin in! Dan het startsignaal. Er wordt hard gewerkt en bij balverlies wordt er gelijk gehandeld en de bal weer teruggehaald. Het openingsdoelpunt wordt al snel gemaakt door Vigo, gevolgd door doelpunten van door Thyno en Kaya. Dan toch een kans voor de tegenstander en het wordt 3-1. Maar niets aan de hand, het team gaat vol energie verder en Vigo scoort na een prachtige voorzet door Milo. Keeper Steijn heeft tussendoor nog een prachtige redding en Invaller Sven scoort de 5-1 en met die stand gaan ze de rust in. Na de rust gaat het op dezelfde voet verder. Er wordt goed naar de zijkanten gespeeld en snel gehandeld bij balverlies. Er wordt maar liefst nog 5x gescoord (Sven 2x, Vigo, Milo & Kaya) met nog twee reddingen van Steijn uit vrije trappen. De trainer is nog wat kritisch op het eind (ze hadden wel nog 10 doelpunten kunnen scoren…), maar deze ouder heeft een mooie wedstrijd gezien met een top-inzet van alle spelers in hun mooie nieuwe gesponseerde tenues. Op naar een mooi seizoen!